התנגדות לתב"ע
במדינה מסודרת הבנייה מתבצעת בהתאם לתכנון מקיף. בישראל התוכניות הרלוונטיות הן תוכניות המתאר הארציות למיניהן (שהמוכרת בהן היא כמובן תמ"א 38 שמאפשרת שיפוץ והרחבת מבנים ישנים), ותוכניות בניין עיר – תב"ע. התב"ע כוללת פירוט של ייעודי הקרקעות השונות בשטח העיר – למגורים, למסחר, למשרדים, לתעשייה וכו'. באופן טבעי יש לכל תב"ע השפעה עצומה על איכות החיים של אנשים רבים – הן על שגרת היומיום והן על ערכם של נכסי מקרקעין. במקרה של פגיעה אפשרית, ניתן להגיש התנגדות לתב"ע. משרד עו"ד עומר מרגלית פועל בתחום המקרקעין, ובו בלבד, ובין השאר כבר צבר ניסיון רב בהגשת התנגדויות לתוכניות בנייה.
איך מוגשת התנגדות לתב"ע – דגשים חשובים
* זכאות – כל אדם שלדעתו התוכנית פוגעת בו רשאי להגיש התנגדות. כמו כן ניתן להגיש התנגדות קבוצתית (כשהתב"ע פוגעת בטבע, בנוף וכו').
* מועד – יש להגיש את ההתנגדות לתוכנית בניין עיר תוך 60 ימים מהיום שבו פורסמה (במקרים מסוימים ניתנת ארכה של 30 ימים נוספים).
* תשלום – אין צורך בתשלום אגרה במקרה של הגשת התנגדות לתוכנית בניית עיר.
* ערר – אם בקשת ההתנגדות לתוכנית נדחית, ניתן להגיש ערר (ובמקרה זה כן נדרש תשלום אגרה).
* הליך – הוועדה שדנה בהתנגדויות מזמנת את כל מי שהגיש התנגדות (וגם את מגישי התוכנית). ברוב המקרים לא ניתן להוסיף טענות שלא הופיעו בהתנגדות. כל מתנגד רשאי להיות מיוצג ע"י עו"ד. הדיונים פומביים. במקרים מורכבים הוועדה ממנה חוקר שיבחן את ההתנגדויות.
זמינות גבוהה ויושרה ללא פשרות
הגשת התנגדות לתב"ע חייבת כאמור להתבצע תוך זמן קצר יחסית, ולכן ישנה חשיבות רבה לזמינות עורך הדין שיטפל עבורכם בנושא. דגש מהותי לא פחות הוא היושרה – עו"ד מקרקעין אמין ימליץ על הגשת התנגדות לתוכנית בנייה רק כשיש היתכנות אמיתית לקבלתה. הבקשה חייבת להיות מנומקת היטב ומגובה במסמכים ובחוות דעת מומחים – עו"ד עומר מרגלית הוא גם שמאי מקרקעין, ובהתאם עורך בקשות מפורטות ומדויקות שנשענות גם על היבטים תכנוניים רלוונטיים וגם על היבטים קנייניים משמעותיים.